Archive for October, 2011

Veckans vägning

Vikt

October 9, 2011


we♥it

Det blidde totalt 2,3 kg minus första veckan! Nu kör vi en vecka till tycker jag :)

Veckan som gick…

Vikt

October 7, 2011

Nästan en vecka har gått nu – och idag kände jag för första gången ketoseandedräkten och hungern försvann redan igår. Humöret är bättre och vid smygvägning idag har jag gått ned 2 kg. Life is good :)

2 days done, 28 more to go…

Vikt

October 2, 2011

 Illustration från Creepy Miranda

Då har dag ett och dag två passerat, och det har gått ganska lätt då jag dessutom lyckats ligga på 10 karber varje dag. Har dock fuskat lite med några glas cola zero, men har givit mig själv tillåtelse till att dricka läsk (light) på helgerna.

Var bortbjuden till svägers idag, det blev kycklingfile med gräddsås och grönsaker, enkelt men väldigt gott. Annars har det gått i kokta ägg med majonäs till frukost och lchf-brödet till lunch, samt baconcrips till kvällsmys.

Anledningen till varför jag skriver “28 more to go” är att jag denna gången tänker köra en månad i taget. Det gör det översiktligare med delmål, och jag får en belöning varje månadsslut om jag håller målet. Det är trots allt en väldans massa månader igen, och att tänka på totalt antal kilo jag skal gå ner gör att jag mister motivationen lite.

Så, startvikt är hiskeliga 101kg! Eftersom jag är 158 cm lång ger det mig ett farligt bmi på 40, dvs ekstrem fetma!

LCHF brödet som slår alla andra

Recept

October 1, 2011

Presenterar världens bästa bröd! Ungeför 1 kollis per skiva, varje bröd ger 30 tunna skivor. Skorpan är hård och det känns faktiskt som ett riktigt bröd, inte så svampaktigt eller äggsmakandes som de andra jag provat.

Håller i några dagar så det är bäst att frysa inn det i portioner, och släng dom i brödrosten när du tinar så blir skivorna perfekta med havssaltsmör och ost på…

Receptet kommer härifrån och är på norska – fråga mig om ni inte förstår allt ;)